Je bent Reiki!

Er zijn inmiddels verschillende stromingen in Reiki ontstaan (Karuna, Seichem, Tera Mai, etc.) en hierover kun je via internet veel te weten komen. Al deze stromingen stammen af van de door Dr. Usui ontwikkelde methode en is onderdeel van ieders weg naar spiritualiteit.

Er is niet een methode die goed of beter is slechts een techniek die er voor jou op dat moment is en waarmee jij als kanaal verbinding maakt met die universele energie.

Het bijzondere is dan telkens weer dat het ‘op je pad’ komt als je er open voor staat en de stroom toestaat tot je te komen.

 

Reiki kan healen, pijn verlichten maar verwacht niet dat Reiki het werk doet om je tot verlichting te brengen, in deze weg ondersteunt Reiki maar de handeling en inzichten moeten van jezelf komen.

Je Reiki zal een uitdrukking worden van jezelf, van je ZIJN en je verbondenheid met AL-dat-is reflecteren. Men zegt dat reiki het best werkt als de ego het minst op de voorgrond is.

Probeer niet te begrijpen hoe reiki werkt, verklaringen zullen je ontgaan zoals zand door je vingers glijdt. Reiki heeft een enorme intelligentie die wij niet altijd kunnen volgen. BEN gewoon reiki.

De reiki leefregels zijn instructies voor je geest om te Zijn, uitspreken van deze leefregels zoals Usui elke ochtend en avond deed, heelt ons net zoals de energie dat doet.

Reiki is een eenvoudig systeem van onvoorwaardelijk liefdevolle energie van het universum dat met die eigen intelligentie jou als kanaal bijzondere dingen laten doen.

 

Reiki is niet wat we doen, maar meer wat we zijn. In het moment, als de uitdrukking van Al-wat-is, de liefde, compassie en vriendelijkheid we reiken naar, we raken aan, we healen. Op het moment dat je je hand uitsteekt om te healen is er geen Jij of Ander, dan BEN je “Reiki”.

 

 

Datum: 1 jan 2005

IRIS CENTER stopt per 27 april 2016